Om oss

Texelent är ett registrerat varumärke som tillhör MOAB Produkter AB. MOAB har arbetat med möbelvård sedan 1993 och är en av pionjärerna inom textilskyddsbehandlingar. 

 

Texelent textilskydd - vår stolthet

Texelent textilskydd gör textilmaterial vatten-, fett- och smutsavvisande samtidigt som det varken påverkar textiliernas utseende, färg eller känns annorlunda. Det luktar ingenting och påverkar inte tygets brandfarlighet. Texelent är helt ogiftigt och ofarligt för användaren och kan inte framkalla allergiska reaktioner.

Produkten finns tillgänglig i olika storlekar beroende på behov. Olika behållarstorlekar för professionell användning och behändiga småflaskor för återförsäljare.

Texelent är en produkt baserad på fluorpolymerer lösta i antingen vatten eller alkohol.

Utvecklingen av dessa substanser har gjorts av MOAB i samarbete med ledande forskare. Det främsta målet har alltid varit att ta fram en produkt med bästa möjliga egenskaper, enkel att använda och med hög säkerhet för såväl användare som miljö. Vi tror att vi har nått detta mål även om produktutveckling inte är en process som har något slut. De synpunkter vi får från våra kunder och användare kombinerar vi med de senaste tekniska landvinningarna för att få fram ännu bättre produkter.

 

Kvalitetssäkring av våra produkter

För högsta kvalitet på våra produkter och tjänster anlitar vi Amasis Konsult AB för säkerhetsdatablad, säkerhetsrådgivning och lagbestämmelser kring våra kemikalier. Se www.amasis.se.